4 nippi, kuidas leida oma koju ideaalsed postrid

Soovid kaunistada oma kodu, aga ei tea kust alustada? Siis oled õiges kohas! Kuuleme klientidelt tihti, et valik on liiga suur ja ei teata isegi kust otsast alustada. Selle jaoks panime kokku kasuliku giidi, mille järgi on sul lihtsam alustada oma teekonda ilusama kodu heaks.

1. Ammuta inspiratsiooni ja vali stiil

Alustuseks tasuks mõelda, et millist stiili soovite oma koju tuua? Kas otsite midagi rahustavat ja looduslähedast nagu maastikud ja taimed? Või soovite midagi elavat ja värvikat, nagu geomeetrilised kujundid ja kirevad illustratsioonid? Seega leia teema, mis sobib sinu isikupära ja kodu üldise stiiliga. Inspiratsiooni ammutamiseks tasub piiluda ka meie inspiratsiooni kategooriat.

2. Pane paika värvipalett

Enne kui hakkad konkreetseid postreid valima, on oluline paika panna värvipalett või vähemal 1-3 peamist värvi, mille järgi postreid otsida. Selles osas on oluline mõelda, kas soovid hoida kodu üldmulje neutraalsena ja valid värvideks näiteks valge, beež ja hall? Või otsid julgeid värvilisi aktsente? Kui kindel värvipalett on valitud, siis on ka lihtsam oma valikuid kitsendada.Meie e-poest saad filtreerida välja kõik oma lemmikud värvid ja ka teemad, et otsustamist lihtsamaks teha:

3. Määra sobiv suurus

Kui oled leidnud sobiva teema, siis tasub mõelda, millises suuruses postreid soovite oma seinale paigutada. Postri suurus sõltub suuresti ruumi või eseme suurusest, mille juurde see käib. Kui postrid on riputatud näiteks diivani, voodi või väikese kapi kohale, saate alustada mööbli laiuse mõõtmisest ja selle järgi panna paika mitu postrit ja millises suuruses sinna taha kõrvuti mahuks. Hea nipp on riputada postreid nii, et need asetseksid laest kaugemal kui allpool olev mööbel.Siin on väike juhend, mille järgi saada aru postrite suurustest.

4. Vali õiged raamid ja paigutus

Kui oled välja valinud stiili, värvid ja juba konkreetsed postrid, siis tuleb mõelda, kuidas soovid neid raamida ja paigutada. Raamide valikul tuleks üldiselt lähtuda ruumist, kuhu postreid on soov riputada. Üldiselt heledatele ja neutraalsetele seinadele sobivad kõik meie raamid (hõbedad, kuldsed, mustad, valged ja puitraamid) ning tuleks lähtuda mööbli või teiste sisustuselementide värvidest. Üks hea näpunäide postrite riputamiseks on alustada kas sirgest alumisest joonest või ülemisest joonest, et säilitada konkreetsus ja pidepunkt paigutamisel. Lisaks on veel hea mõte paigutada suuremad postrid keskele ja hakata selle ümber lisama väiksemaid postreid kui on soov luua terviklik galeriisein.

Kokkuvõttes peaks seinakunsti valimine oma kodule olema lõbus ja põnev protsess. Värvipaleti, suuruse, teema, stiili ja meeleolu arvestades leiad kindlasti postrid, mis sobivad sinu ruumiga täiuslikult. Seega lase loovus valla ja alusta oma teekonda ilusama kodu heaks juba täna!

Juhul, kui soovid meie tippspetsialistide poolt täpsemaid soovitusi ja ideid, siis kirjuta julgelt ja saame oma kogemusele tuginedes soovitada parimaid kunstiteoseid just sinu koju.