Kõik, mida pead teadma paspartuu kohta

Paspartuu. Miks? Millised? Millal? Kellele? Need on küsimused, mis üldiselt kerkivad pähe nähes seda keerulist sõna. Proovime selle keeruka sõna taha luua lihtsa sisu, et saaksite teha oma seinapiltide jaoks parima valiku. Paspartuuga või paspartuuta – siit saad vastuse.

Mis on paspartuu?

Paspartuu on lihtsalt öeldes ristküliku-kujuline 1mm paksune papist valmistatud ääris, mis jätab foto ja pildiraami ääre vahele tühja, ühevärvilise pinna.Paspartuu abil suurendatakse kaugust klaasi ja postripinna vahel ning tekib sügavusefekt, mis tõmbab pildile veelgi rohkem tähelepanu. Lisaks aitab paspartuu ka tasakaalustada plakatit ja raami, et poster ei vajuks ära ega kaotaks kuju. 

Miks kasutada paspartuud?

Paspartuu kasutamise põhjuseid on mitmeid. Nendega saab stiilselt raamida mitte ainult väärtuslikke kunstiteoseid, vaid ka postreid ja oma isiklikke pilte nagu pulmapildid või lastefotod. 

  1. Sügavuse efekt. Kvaliteetne paspartuu annab läbi diagonaallõike edasi teatud sügavuse, rõhutab postrit ja annab pildile elujõudu juurde. Lisaraam suunab vaataja tähelepanu veelgi enam pildile, andes sellele viimase lihvi.
  2. Kaitse. Paspartuu pakub postrile täiuslikku kaitset. Paspartuu kasutamisel jääb klaasi ning postri vahele väike õhuvahe nii, et klaaspind ei jääks otse pildile ja pildipind oleks ideaalselt kaitstud. Foto ei liibu klaasi vastu ja see kindlustab foto pikema säilivusea. Lisaks on paspartuu pind peene struktuuriga ja pakub väärtuslikku optilist muljet.
  3. Erilisus. Paspartuu valikul või mitte-valikul on lugematu arv võimalusi, sest paspartuu lisamine või mitte lisamine võib väga eriliselt mõjutada kogu galeriiseina välimust. Näiteks kui kasutada heledaid tekstipostreid ilma paspartuuta ja tumedaid looduse postreid paspartuuga samal seinal võib efekt olla väga eriline ja isikupärane. Paspartuu valik sõltub aga muidugi isiklikust maitsest. Küll aga on need ajatud ega tõmba kunagi tähelepanu pildilt kõrvale.

Wanderwalli postritele paspartuu valimine

Wanderwalli valikust leiad valged paspartuud neljas eri suuruses, mis sobituvad ideaalselt meie postrite ja raamidega.

1. Paspartuu koos postri ja raamiga.Kui soovid tellida postreid koos paspartuu ja raamiga otse Wanderwallist, saad sa valida toote juurest mõõdu, mis tähistab raami suurust ning valida, et soovid postrit koos paspartuuga. Meie asetame valitud raami sisse sobituva paspartuu ja õiges mõõdus postri. Kõik jõuab teieni raamitud kujul – kohe valmis seinale riputamiseks.

2. Paspartuu ainult postriga (ilma raamita)Kui soovid tellida oma valitud postri koos paspartuuga (ehk ilma raamita), siis tuleb panna tähele, et kui valida suuruseks näiteks 50x70cm ja lisada valikule paspartuu, siis kogusuuruseks (poster koos paspartuuga) jääb 50x70cm. Seega ei tule teile poster suuruses 50x70cm ja paspartuu sinna lisaks, vaid valite kogusuuruse.

Paspartuusid saab valida Wanderwalli postritele neljas eri suuruses (need on paspartuu välismõõdud, mille järgi tuleb osta pildiraam):

  • 21x30cm
  • 30x40cm
  • 40x50cm
  • 50x70cm

Juhul kui te ei saanud vastuseid oma küsimustele, siis kirjutage meile [email protected] või helistage +372 5854 5232 ja me aitame meeleldi