NIPINURK: sinu galeriiseina giid

Skandinaavia stiilis postrid seinale

Galeriisein, mida nimetatakse ka fotoseinaks, on laialt levinud viis oma kodu disainimiseks, et muuta seinad elavamaks ja anda kodule viimistletud välimus.

Siia juhendisse oleme kogunud parimad näpunäited galeriiseina ABC-st. Kuidas paigutada postrid seinale ja kohandada galeriiseina vastavalt ruumile? Millised postrid ja raamid sobivad kokku? Kuidas teha pildiraamide riputamine omale lihtsamaks? Meil on neile kõigile küsimustele vastused olemas!

KUIDAS PAIGUTADA POSTRID SEINALE?

JÄRGNEVALT LEIAD 5 SAMMU TÄIUSLIKU GALERIISEINANI

Skandinaavia stiilis postrid seinale

1. Leia inspiratsiooni

Esimene samm on leida oma isiklik stiil ja inspiratsioon, mis sobib valitud toaga või lausa terve koduga. Hea mõte on minna tutvuma meie inspiratsiooni lehega, kust leiad soovitusi suurepäraste galeriiseinte kombinatsioonide kohta. Rippmenüüst võid valida ka soovitud toa või tootegrupi, et teha inspiratsiooni ammutamine asjakohasemaks.

Muidugi ei saa ka mainimata jätta, et parimaks inspiratsiooniallikaks on kindlasti Wanderwalli Instagram, mis näitab ideaalselt ära, kuidas plakatid meie armsate klientide kodudes välja näevad.

2. Sobita kunst oma toaga

Fotoseina suuruse ja stiili saab määrata vaid selle asetamiskoha järgi. Iseseisvaid pildiraame saab kenasti meie pildiriiulile asetada – kauni tulemuse saavutamiseks sega omavahel erinevaid suurusi, postrite värve ja paspartuusid, et tekitada kaunis efekt.

Kui raamid on riputatud näiteks diivani, voodi või väikese kapi kohale, saate alustada mööbli laiuse mõõtmisest ja selle järgi panna paika galeriiseina kogupikkus, et vaadata, kui mitu pilti galeriiseina kõrvuti mahuks. Hea nipp on riputada plakatid nii, et need asetseksid laest kaugemal kui allpool olev mööbel.

Parima tasakaalu saavutamiseks peaksid raamide omavahelised kaugused põhinema mööblil, mille kohal pildid ripuvad. Näiteks kui galeriiseinal olevad pildid on mööbli suhtes suured, peaksid piltidevahelised vahemaad olema väikesed ja vastupidi – kui pildid on mööbliga võrreldes pigem väikesed, peaksid piltide vahed olema suuremad.

3. Valige oma lemmikpostrid ja paigutage postrid seinale

Paigutuse loomise hõlbustamiseks oleme kokku pannud galeriiseina šabloonid erinevate seinasuuruste ja soovide jaoks, millega saad tutvuga allpooll. Fotoseina saate ka muidugi ise oma mallide järgi koostada enda stiilile vastavalt – siin reegleid pole!

Üks hea näpunäide on siiski alustada, kas sirgest alumisest joonest või ülemisest joonest, et säilitada konkreetsus ja pidepunkt paigutamisel. Lisaks on veel hea mõte paigutada suuremad plakatid keskele ja hakata selle ümber lisama väiksemaid postreid.

Skandinaavia stiilis postrid seinale

4. Leia harmoonia piltide ja raamide vahel

Kui plakatimotiividel on esindatud väga erinevad stiilid ja värvid, siis on harmoonia loomiseks soovitatav keskenduda ühevärvilistele raamidele. Juhul, kui stiilid on sarnased ja esineb ühtlane värvigamma, näiteks ainult must-valged plakatid, on hea mõte segada erinevaid pildiraamide värve. Antud juhul näiteks kombineerida ka musti ja valgeid puitraame.

5. Parim viis raamide kinnitamiseks

Esimene samm on kahtlemata määrata kogu galeriiseina suurus, lisades kõikide raamide laiused ja nende omavahelised kaugused kokku.

Seejärel mõõtke galeriiseina pikkus ja laius ning märkige ära nurgad. Seda tehes saate veenduda, et kogu galeriisein asetseks ümbritsevaga nagu soovitud. Alustage piltide paigutamist nurgast ja asetage raam soovitud kohta.

Seejärel tehke asetatud raami keskele pliiatsiga väike täpp. Mõõtke ära riputusaasa kaugus raami ülemisest servast ning märkige see seinale. Lööge nael oma kohale ja riputage esimene raam üles. Korda neid samme kõikide raamidega.

Skandinaavia stiilis postrid seinale

GALERIISEINA ŠABLOONID

Skandinaavia stiilis postrid seinale

VÄIKE GALERIISEIN

See kollaaž töötab ideaalselt väikestes ruumides.

Kombineeritud mõõtmed: 98×92 cm pluss 5-7cm raamide vahed.

Skandinaavia stiilis postrid seinale

VÄIKE GALERIISEIN

Ideaalne kollaaž väiksesse tuppa, väiksele seinale või koridori.

Kombineeritud mõõtmed: 124×77 cm pluss 5-7cm raamide vahed.

Skandinaavia stiilis postrid seinale

KESKMINE GALERIISEIN

Lisa oma seintele kuhjaga elu ja efekti.

Kombineeritud mõõtmed: 135×117 cm pluss 5-7cm raamide vahed.

Skandinaavia stiilis postrid seinale

KESKMINE GALERIISEIN

Vabadus luua oma ideaalne kollaaž igasse ruumi.

Kombineeritud mõõtmed: 134×87 cm pluss 5-7cm raamide vahed.

Skandinaavia stiilis postrid seinale

SUUR GALERIISEIN

Kombineeri meie kõige suuremaid ja väiksemaid raame, et tekitada eriline efekt oma seinale.

Kombineeritud mõõtmed: 184×137 cm pluss 5-7cm raamide vahed.

Skandinaavia stiilis postrid seinale

SUUR GALERIISEIN

Kombineeri mitmes suuruses raame, et tekitada muljetavaldav galeriisein oma kõige suurtematele seintele.

Kombineeritud mõõtmed: 181×127 cm pluss 5-7cm raamide vahed.

Laias valikus pildiraame leiad siitsamast meie kodulehelt. Meil on valikus nii puidust, plastikust kui ka alumiiniumist pildiraame. Tutvu pildiraamidega siin.

Lisa kommentaar